periode 6

meneerriksen.nl

VERBANDENVERDIEPING IN EERSTE- EN TWEEDEGRAADS FUNCTIES

TRANSFORMATIESVERANDERINGEN AAN GRAFIEKEN

Oefentoets met uitwerkingen..

VEELGESTELDE VRAGEN

Mag ik ook een andere rekenmachine gebruiken dan de CASIO FX-82MS?

De beste keuze is de CASIO FX-82MS. Deze rekenmachine is goedkoop (ongeveer € 10), degelijk en heeft ruim voldoende mogelijkheden. Bovendien wordt dit model ook in de lessen gebruikt voor de uitleg. 

Je mag best een andere rekenmachine gebruiken, maar je moet wel alle vaardigheden uit de lesstof kunnen laten zien en er is geen garantie dat de leraar je uitleg kan geven over jouw model.

Wat voor toets krijg je over de CASIO FX-82MS?

Je krijgt 10 kaartjes met een opdracht. Je moet deze opdrachten uitvoeren terwijl de leraar naast je zit. Voor iedere opdracht die je goed hebt uitgevoerd, krijg je één punt. 

De leraar kijkt naar kennis, uitvoering en snelheid. Je mag best een klein foutje maken, als je die maar weer herstelt. Wat niet mag is bijvoorbeeld: net zo lang proberen tot de opdacht is gelukt of heel lang nadenken. Daarom moet je de opdrachten ook binnen 3 minuten gemaakt hebben. 

Kun je ook oefenen met de kaartjes?

Ja, de kaartjes worden in de les gebruikt om te oefenen voor de toets. 2019 -  Meneer Riksen is docent wiskunde in het vmbo en mbo. Het materiaal op deze site mag vrij gebruikt worden voor alle onderwijsdoeleinden.